به گزارش همشهری آنلاین، به دنبال محدودیتهایی که در اینترنت ایجاد شده بود، بسیاری از کسب و کارهای فعال در این بستر دچار مشکلاتی شدند.
زارعپور در حاشیه مراسم افتتاح سایت مرکز کنترل، عملیات و بهرهبرداری از ماهوارهای سنجشی ایران به نام «خیام» در جمع خبرنگاران گفت: «ما یک برنامه برای کسب و کارهایی که به پلتفرمهایی داخلی مهاجرت کنند، در نظر گرفتهایم و با کمک وزارت اقتصاد یک بسته حمایتی مانند معافیت مالیاتی و تسهیلاتی از این قبیل، برای آنها پیشبینی شده است.»
وزیر ارتباطات همچنین در خصوص فیلترینگ اینستاگرام، اعلام کرد: «چنین برنامهای نداشتیم و نداریم.»
زارع پور همچنین افزود: «دو روز است که محدودیتی درباره اینترنت در کشور نداریم و فقط همان پلتفرمها مسدود هستند.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا اینستاگرام دیگر برنمیگردد، گفت: «فعلا تصمیمی در این باره گرفته نشده است.»
همچنین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر ارتباطات، در مراسم افتتاح مرکز کنترل و عملیات ماهوارههای سنجش از دور (ساختمان خیام) در پایگاه فضایی ماهدشت، با بیان اینکه خوشحالیم در هفته جهانی فضا شاهد بهرهبرداری از نخستین مرکز عملیات حرفهای بهرهبرداری ماهواره سنجشی ایران هستیم گفت: «نخستین بار است که دادههای ماهوارهای خیام به شکل عملیاتی در ایران به بهرهبرداری رسیده است. امروز برای نخستین بار تصاویر دریافتی این ماهواره به نمایش گذاشته میشود.»
او افزود: «به زودی امکان بهرهبرداری از تصاویر و دادههای ماهواره خیام برای شرکتها، ارگانها و سازمانهایی که خدمات لازم را ارائه میکنند فراهم میشود.»
وزیر ارتباطات تصریح کرد: «امروز روز بزرگی در تاریخ فضایی است از این جهت که برای نخستین بار به چنین تصاویر و دادههایی بطور مستقیم دسترسی داریم و کنترل ماهواره خیام به طور کامل در اختیار متخصصین کشورمان است.»
زارع پور ادامه داد: «تلاش ما در وزارت ارتباطات و در صنعت فضایی کشور با محوریت سازمان فضایی این است که تا پایان دولت سیزدهم، شاهد ماهوارههای بومی با همین دقت بالا باشیم. همه فعالان صنعت فضایی به دنبال آن هستند که در کشور مطابق برنامهریزیها در حوزه ماهوارههای سنجشی به ماهوارههایی با دقت یکمتر و زیر یک متر تا افق ۱۴۰۳ برسیم.»
او با بیان اینکه سرریز فناوریهای فضایی در بخشهای مختلف کشور قطعاً میتواند منجر به تحول شود گفت: یکی از مأموریتهایی که برای سازمان فضایی ترسیم شده و یکی از مصوبات شورای عالی فضایی این است که سرریز فناوریهای فضایی را در بخشهای مختلف صنعت و خدمات کشور داشته باشیم که این حرکت هم آغاز شده و امیدواریم که شاهد تحول در حوزههایی که با بخش فضایی مشترک هستند باشیم.
وزیر ارتباطات افزود: هدف نهایی کاربردی شدن فناوری فضایی در زندگی روزمره مردم است که با بهرهبرداری از نخستین ماهواره عملیاتی این اتفاق رقم خواهد خورد.
زارع پور ادامه داد: عزم و اراده دولت سیزدهم این است که با شتاب مسیر توسعه فضایی را دنبال کند. همانطور که مستحضر هستید سال گذشته برای نخستین بار بعد از ده سال شورای عالی فضایی به ریاست، رئیسجمهوری برگزار شد. پسازآن شورا و دبیرخانه فعال شده است و کمیسیونهای اصلی و فرعی چندین جلسه برگزار کردهاند و بهزودی جلسه دوم شورای عالی فضایی را به ریاست، رئیسجمهوری برگزار میکنیم و در این جلسه شاهد تصویب نقشه راه و برنامه ده سال آینده حوزه فضایی کشور خواهیم بود.
این برنامه در طی یک سال گذشته با تلاش همکاران ما در صنعت فضایی و در بخشهایی با محوریت دبیرخانه شورای عالی فضایی در سازمان فضایی کشور تدوینشده است و تبدیل به یک برنامه شفاف، واقعبینانه دقیق و عملیاتی شده است.
وزیر ارتباطات در خاتمه با تقدیر و تشکر از تمام کسانی که در به ثمر نشاندن توفیقات صنعت فضایی نقش داشتهاند تأکید کرد که این نوید را میدهم صنعت فضایی با شتاب به سمت قلههای پیشرفت در حرکت است.
در ابتدای این مراسم حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی به تشریح مرکز کنترل و عملیات ماهوارههای سنجش از دور (ساختمان خیام) پرداخت.
نظر شما